رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: با پیگیریهایی که از وزارت علوم داشتیم، مصوب شد که یازدهمین پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی در قزوین احداث شود.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل پارک علم و فناوری قزوین به نقل از خبرگزاری تسنیم/قزوین، جعفر احمدی شامگاه دوشنبه25 مهرماه در همایش آینده آب در استان قزوین که در سالن اجتماعات بوستان دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: بحران آب در استانهای مختلف خیلیوقتها به جایی میرسد که منازعات آبی بین استانها اتفاق میافتد که این موضوع برای آینده کشور خطرناک است.
وی با بیان اینکه در مدیریت منابع آبی همه مسئول هستند، گفت: بنابراین در این موضوع همه تکالیف به مسئولان ختم نمیشود و فقط نمیتوانیم انگشت اشاره به سمت آنها ببریم. از کشاورز گرفته تا مردم عادی همه در مصرف آب کشاورزی، آب صنایع و آب خانگی همه سهم دارند و بنابراین به تناسب این سهم مسئولیت هم دارند.
احمدی اضافه کرد: دشت قزوین یکی از 4 دشت راهبردی کشور در حوزه تأمین غذا محسوب میشود. در حال حاضر حدود 470 هزار هکتار اراضی کشاورزی در دشت قزوین داریم که فقط برای 70 هزار هکتار آن آب داریم. بنابراین برای حدود 85 درصد اراضی دشت قزوین آب نداریم.

وی با ذکر اینکه حال دشت قزوین خوب نیست، ادامه داد: امروز با معضل پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی دشت قزوین مواجه هستیم که منجر به فرونشست دشت شده است. بنابراین همانطور که مقام معظم رهبری و رئیسجمهور انتظار دارند، باید حرکت بزرگی در این حوزه اتفاق بیفتد و باید به داد دشت قزوین برسیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان از تعریف زیستبوم کشاورزی در استان قزوین خبر داد و گفت: با وجود اینکه در حوزه تولیدات صنعتی جایگاه پنجم را در کشور داریم، همان اهمیت صنعت را برای بخش کشاورزی هم قائل شدیم و زیستبوم کشاورزی را ذیل زیستبوم فناوری و نوآوری تعریف کردیم.
احمدی با یادآوری اینکه خاک زراعی بدون آب به درد نمیخورد، افزود: در کشور ایجاد 10 پردیس فناوری و نوآوری حوزه کشاورزی تصویب شده بود که متأسفانه قزوین جزو استانهای دارای این پردیسها نبود. در نهایت با پیگیریهایی که از وزارت علوم داشتیم، مصوب شد که یازدهمین پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی در قزوین احداث شود.