نشست مشورتی بخش صنعت و فناوری با بخش خصوصی عصر یکشنبه با حضور پرویز اسدی معاون فناوری پارک علم و فناوری قزوین، مجید آهنگریان رئیس کانون صنفی کارفرمایی استان، مهدی ملایی رئیس اداره خدمات فنی و تخصصی و فضه الزهرا عبدالرزاقی سرپرست مرکز رشد مجموعه در سالن کنفرانس شهید اسکندری نژاد پارک استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل پارک علم و فناوری قزوین، پرویز اسدی معاون فناوری پارک علم و فناوری قزوین گفت: عدم آیندهنگری و برنامهریزی کارآمد باعث شده تا امروز در بعضی بخشهای تولیدی، اشباع بازار و خسران واحدهای موجود را شاهد باشیم.
او اضافه کرد: در سنوات گذشته متأسفانه برای ایجاد واحدهای جدید ظرفیتسنجی انجام نشده و این موضوع ناشی از یک نگاه تکثرگرا و آمارمحور بوده است. در حال حاضر اگر طرح و برنامهای از سوی دولت به نیت تسهیل صدور مجوزها به مرحله اجرا درآید، حتماً باید توازن در ظرفیت موجود، کارآمدی ایجاد یک بنگاه اقتصادی به اقتضای منابع منطقهای و پیشنگری نسبت به بهرهوری این مراکز، مدنظر متولیان امر باشد تا اثرات این اقدام مثبت دولت، نتیجه معکوسی ایجاد نکند.

او خاطرنشان کرد: در پِی نیازسنجی پیرامون ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی با همکاری بخش خصوصی برآمده است. این تلاش باید روند موجود را سمت و سویی سوق دهد تا اگر یک سرمایهگذار یا فعال اقتصادی با آگاهی از اشباع ظرفیت در یک حوزه مشخص، مجوز بنگاهی را درخواست نمود؛ از حمایتهای مرسوم برای صنایع پیشران بهرهای نبرد و با پذیرش تبعات موضوع و هزینههای موجود، اقدام کند. با چنین رویکردی حتی اگر چالشی هم رقم بخورد و صنعت مذکور ناکام بماند، لااقل از هدررفت سرمایههای ملی جلوگیری به عمل آمده است.
اسدی بر اهمیت توسعه صنایع دانشبنیان بهعنوان یک ضرورت برای جبران شکاف تکنولوژی در اقتصاد مولد کشور بهجای تکثرگرایی تأکید و خاطرنشان کرد: امروز این نگرانی وجود دارد که با توجه به تأکیدی که در حمایت از این صنایع صورت گرفته، اصالت کار دانشبنیان، متأثر از هجوم شرکتها برای اخذ تسهیلات قرار بگیرد و اعتبارات تخصیص یافته سهم افرادی شود که در ماهیت عملکردی خود، «دانشبنیان» نیستند و تنها از این عنوان بهره جستهاند.

او یادآور شد: اگر در روند حمایت از توسعه تکنولوژی در بخش صنعت و فعالیتهای دانشبنیان، افتخار مسئولان صرفاً آمارهای رو به رشد باشد؛ یک ضایعه بزرگ در آینده رقم خواهد خورد و رشد صنایع دانشبنیان بهصورت واقعی رخ نخواهد داد. فراموش نکنیم که آمارها و بیلانهای تصاعدی، الزاماً بهرهوری را محقق نمیکنند.
معاون فناوری پارک علم و فناوری گفت: در روند تخصیص تسهیلات بانکی، ظرفیت ارائه حمایتهای مالی به فکر و اندیشه و خلاقیتهای نوین موردتوجه قرار نگرفته است. درخواست داریم تا از مسیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، پیشنهادی جمعبندی و مطرح شود تا ایدههای خلاق و طرحهای ریسکپذیر، حمایت تسهیلاتی و بانکی دریافت کنند.