همایش کارآفرینی بین المللی به مناسبت هفته جهای کارآفرینی عصر امروز شنبه ۲ آذر۹۸ در سالن همایش های شهید رجایی پارک علم و فناوری قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل پارک علم و فناوری قزوین، همایشکارآفرینی بین المللی به مناسبت هفته جهای کارآفرینی عصر امروز شنبه ۲ آذر۹۸ در سالن همایش های شهید رجایی پارک علم و فناوری قزوین با حضور دکتر سیده فاطمه مقیمی(کارآفرین برتر ملی) برگزار شد.
سیدهفاطمه مقیمی به عنوان سخنران این همایش، با اشاره به نام همایش یادآور شد:«در یک دهه اخیر، عبارت «کارآفرینی» را در کشور زیاد شنیدهایم یا الفاظ کارآفرینی را با نسبتدادن به شرایط مختلف به گوشمان میرسد اما با واقعیت کارآفرینی چیست و یک کارآفرین باید چه شاخصههایی را داشته باشد؟ اگر قرار است کارآفرین باشیم، باید چه پروسهای را طی کنیم؟».
او در پاسخ به پرسشهایی که خود مطرح کرده بود، با نمایش مکتوب گفتههایش از طریق ویدیو کنفرانس، به معرفی و تشریح مفهوم کارآفرینی و ضرورت و ویژگیهای آن پرداخت و گفت:«یک تعریف کلی در فرهنگ لغات Webster داریم که شاید بسیاری از شما شنیده باشید. ما کارآفرینی را به صورت کلی از اشتغالزایی جدا میکنیم.کارآفرین به کسی اطلاق میشود که مخاطرهپذیر باشد، یعنی متعهد شود مخاطرههای یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند. ریسکپذیر باشد. جسارت داشته باشد. نقش او در واقع نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصادی و نوآوری با ایجاد ترکیبهای تازه از مواد است».
مقیمی ادامه داد:«امروزه کشورهای توسعهیافته کشورهایی هستند که از بزرگترین سرمایهشان یعنی سرمایه نیروی انسانی استفاده کردهاند. بهتر است بگوییم سرمایه انسانی، چون نیروی انسانی زمانی مطرح میشد که در واقع به عنوان نیروی محرکه فیزیکی یک جامعه میتوانستیم روی آن سرمایهگذاری کنیم اما امروز قابلیتهایی را در انسانها میبینیم که با رشد آنها شکل گرفته و اگر این رشد را بتوانیم تغییر بدهیم و به جایگاهی برسانیم که تعالی خودش را داشته باشد، میتواند به جامعه کمک بکند. امروز سرمایه اصلی در یک جامعه، سرمایه وجودی انسان است. تفکر و ایده اوست. جایی است که بتواند در آن محیط کارآفرینی ایجاد بکند، یعنی کارهای نو و ابداعاتی که قبلاً وجود نداشته و امروز اگر میخواهد کاری را انجام بدهد که پیش از این وجود داشته، با یک تغییر آن را انجام میدهد. در حقیقت روش نویی را ایجاد میکند که ما به آن میگوییم تخریب خلاق، یعنی چیزی را که قبلاً وجود داشته از بین ببرد و روشی نوین در آن به وجود بیاورد».
رئیس هیاتمدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران در ادامه سخنان خود با تاکید بر اهمیت تداوم مسیر کارآفرینی افزود:«کارآفرینی یک فرآیند است، یعنی نمیتوان گفت امروز ما کارآفرینی کردیم و این اتفاق افتاد.کارآفرینی یک خط و مسیر است. اگر قدم در آن راه گذاشتید، باید آن قدم را تا پایان ادامه دهید. باید تدوین یک مسیر و الگو و نقشه را داشته باشید. باید منابع و فرصتها را پیدا کنید. به همین علت، همیشه گفتهام کارآفرینان شکارچیاند. آنها شکارچی فرصتها هستند. ابتکارها و نوآوریها را پیدا میکنند. با خصیصه شکارچیبودن در زمان معقول و مطمئن وارد حوزه کاری میشوند که به عنوان اولین نفر با ابتکاری که در آن حوزه ایجاد کردند، میتوانند فضای جدیدی را از آنِ خودشان و جامعهشان بکنند. کشف میکنند و فرصتها را میشناسند. از اینرو نوآوری ایجاد میکنند».
مقیمی سخنان خود را با بررسی تفاوتها و ویژگیهای مدیران سنتی و کارآفرینان و همچنین نامبردن از انواع کارآفرینان پایان داد.
انتهای پیام/*
۹۸۰۹۰۲